Lokacija

Objekat Evro Apartmani nalazi se u ulici Jezerska u mirnom delu, u centru Srebrnog jezera jedini na obali Dunava sa pogledom na Dunav i Srebrno jezero.

Srebrno jezero je na udaljenosti od 110km od Beograda, 36km od Požarevačke petlje.

Srebrno jezero predstavlja jednu od turistički najpopularnijih destinacija u Srbiji. Ubrazan razvoj turističke ponude uticao je da ovaj prostor razvije mnogorbojne sadržaje i atrakcije, koji uspevaju da odgovore na zahteve turista različitih želja i mogućnosti. Srebrno jezero nudi uređene plaže, brojne kafiće u njihovoj blizini, sadržaje za decu, biciklističku stazu, teniski tereni, mini golf tereni …

Jezero je bogato ribom, uključujući amura, šarana, soma, štuke, smuđa I ostalih slatkovodnih riba.

Aktivnosti za turiste na Srebrnom jezeru

Ovo veštačko jezero, smešetno u dolini je nastalo pregrađivanjem dunavskog rukavca i okruženo je šumovitim brdima. Sam naziv Srebrno jezero dolazi od specifične boje vode koja ima srebrnkast odsjaj u suton, tako da sve to je dovoljno da pruži mnogim turistima mnoštvo aktivnosti, a u nastavku smo izdvojili neke od njih:

Kupanje u jezeru

Tokom leta ovo jezero broji najveći broj turista koji uživaju u njegovoj toploj i čistoj vodi. Nivoi vode su različiti i ima dovoljno prostora za sve, tako da Srebrno jezero tokom leta može da bude i odlučna zamena za more.

Aktivnosti na vodi

Aqua Club je kompleks bazena sa mnoštvom vodenih atrakcija za sve uzraste. To je savršen vid zabave i često prime i preko 1200 posetilaca. Ovaj vodeni park se nalazi u neposrednoj blizini jezera i jedna od najpopularnijih atrakcija jesu vijugavi i dugački tobogani.

Sportske aktivnosti

Srebrno jezero ima odlične sportske terene za sve ljubitelje aktivnog odmora i zdravog života koji žele da na svom odmoru nastave da se bave sportom ili treningom. Na Srebrnom jezeru možete iznajmiti pedaline, igrati odbojku na pesku, ploviti kajakom ili uživati na teniskom terenu i mini golf terenu. Kao što vidite, mogućnosti za zabavan i aktivan odmor je dosta.

Krstarenje jezerom

Brod Silver Star odvešće vas na tročasovno krstarenje plavim Dunavom na kom možete uživati u nestvarnoj prirodi jezera i njegove okoline, kao i u panorami Velikog Gradišta. Ovo krstarenje odvešće vas i do srednjovekovne tvrđave zvane Golubac, tako da će ugođaj biti potpun.

Biciklizam

Biciklistička i jogging staza koja se prostire čitavom obalom Dunava pravi je izazov za sve ljubitelje sporta i trčanja. Okružena zelenilom, netaknutom prirodom i dužine 2,7 km, ova lepo uređena staza počinje od marine na Srebrnom jezeru i završava se u Velikom Gradištu.

U toku je izgradnja brze saobraćajnice “Dunavski koridor” Požarevac – Veliko Gradište – Golubac dužine 68km koja će biti završena do kraja 2025. godine, Biciklistička staza Golubac – Vinci – Veliko Gradište – Srebrno jezero u dužini od 12km.

U planu je i izgradnja aerodroma, nove marine, aqua park, Tržni centar…

Okolina Srebrnog jezera

Okolina jezera krije gotovo podjednaku lepotu kao i sam centar Srebrnog jezera. Čitav kraj je bogat prirodnim lepotama i bogastvima:

Tvrđava Golubački grad

Golubac je srednjovekovna tvrđava, spomenik kulture od izuzetnog značaja. Nalazi se u Nacionalnom parku Đerdap, na desnoj obali Dunava, 4 km nizvodno od današnjeg naselјa. Smeštena je na visokim liticama, na mestu na kom se reka sužava, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Nalazi se na 31 km udalјenosti od Srebrnog Jezera.

Manastir Tumane

Jedna od najvećih I najstarijih Srpskih svetinja, nalazi se na 36 km udalјenosti od Srebrnog Jezera, u podnožju golubačkih planina, okružen šumom, na levoj obali Tumanske reke. Prema narodnom predanju, tumanski manastir je zadužbina Miloša Obilića.

Ramska tvrđava

Ovo drevno, srednjovekovno zdanje nalazi se na svega 15 km od Srebrnog jezera. Nekada davno Ram tvrđava je bila bazno utvrđene oko kojeg su se borile i Ugarska i cela Vizantija. Ova prelepa tvrđava privlači veliku pažnju raznih turista i nastala je na ostacima antičkih temelja. Danas su upečatljivi otvori za topove koji su svedok da je ovde nekada postojalo artiljerijsko utvrđene. Sa ovog srednjovekovnog zamka se proteže divan pogled na svu lepotu Srebrnog jezera. Tvrđava je u potpunosti renovirana.

Viminacijum

Ukoliko boravite na Srebrnom jezeru, ovo poznato arheološko nalazište je zaista nešto što je vredno vašeg vremena i posete. Udaljen od Srebrnog jezera oko 40km, Viminacijum je bio jedan od najznačajnijih rimskih gradova i vojnih logorа u periodu od I do VI veka. Značaj Viminacijuma za našu kulturu i istoriju je neverovatno velik. Nekada je ovde bio sam centar rimske provincije.

Manastir Nimnik

Manastir se nalazi u blizini sela Kurjače, na putu Veliko Gradište – Požarevac i udaljeno je oko 20km od Srebrnog jezera. Arhitektura manastira je zaista impresivna. To je jednostavna građevina koja je pažljivo sagrađena od lomljenog kamena, sa krovom na dve vode. Uglovi zgrade rađeni su od većih komada tesanog kamena, donetih možda sa nekog antičkog lokaliteta. Manastir ima veliki značaj za srpsku kulturu.

Lepenski Vir

Jedno od najznačajnijih mezolitskih i neolitskih arheoloških nalazišta koje je smešteno je na desnoj obali Dunava u Đerdapskoj klisuri. Upravo tu se nekada nalazilo središte najsloženije kulture praistorije. Nalazi se na 67 km udalјenosti od Srebrnog Jezera

Evro Apartmani

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu apartmani u našem novom objektu, imate pitanja ili želite savet pri kupovini, rado ćemo Vam izaći u susret.

Call Now Button